Tavler


Færdselstavler (PDF-fil)

Tavler (PDF fil)


Parkeringsskilt1Inden man har tydet tavlen, har man fået den første parkeringsbøde.

Først – den øverste runde tavle.

Dette er hovedtavlen. Det skrappeste forbud er altid øverst.

I dette tilfælde – Standsning forbudt, hvilket vil sige, at det ikke er lovligt at standse eller foretage af- pålæsning af gods/ personer.

Når man ikke må standse, må man heller ikke parkere. En standsning er under 3 minutter, og en parkering er over 3 minutter. Når bilen holder stille, starter stop-uret.

Kigger man på pilene, er der 2 undertavler der gælder efter hovedtavlen (pilen peger opad), og to undertavler der gælder før hovedtavlen (pilen peger nedad).

Første undertavle fortæller at der er standsning forbudt i tidsrummet 7-9 og 15-18 på hverdage (mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag). Pilen, der peger opad, fortæller at forbudet gælder efter tavlen.

Nr. 2 undertavle betyder, at det ikke er lovligt at parkere i tidrummet 9-15 på hverdage og (7-13) på lørdage. Men man må gerne standse (op til 3 minutter eller foretage af- og pålæsning, da dette anses for at være en standsning, uanset hvor lang tid det tager). Pilen fortæller at det gælder efter tavlen.

Nr. 3 undertavle betyder, at det ikke er lovligt at standse i tidrummet 15-18 på hverdage . Da pilen peger nedad, gælder forbudet før tavlen.

Nr. 4 undertavle betyder, at det er lovligt at standse og parker i tidrummet  9-15 på hverdage og 9-13 på lørdage. dog med en begrænsning på 2 timer, og der skal anvendes p-skive. Da pilen peger nedad, gælder parkeringen før tavlen.


 

 

 

 

 

 

ga('set', 'userId', {{USER_ID}}); //
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial